Felsőtokos redőny – tulajdonságok és variációk:

Elsősorban régi nyílászárók cseréjénél, a meglévő kapcsolt gerébtokos ablakok felső  redőnyszekrényének  felújításakor alkalmazható, de új ház építésénél is ajánljuk minden új típusú műanyag és fa nyílászáróhoz egyaránt. Ez a rendszer a régi belsőtokos redőnyök modernebb, továbbfejlesztett változata, hiszen ez a tokszerkezet is belső szerelőnyílással rendelkezik. A ráépíthető redőnyök tokszerkezetét általában a nyílászáró beépítésénél helyezzük fel a nyílászáró tetejére.

A lefutósín az ablak külső síkján kap helyet. A tokszerkezet ugyan műanyag, de a belsejében található szigetelésnek köszönhetően teljesen hőhídmentes. A hosszú élettartammal szemben állított követelményeknek megfelelően a lefutósín és a tokszerkezet extrudált, UV stabil műanyagból készül, kívül belül vakolható. Integrált (redőnydobozban külön tengelyen függőleges mozgatású) szúnyoghálóval is készülhet. Motorizálható, mely nagyobb biztonságot nyújt a feltolásgátlásnak köszönhetően és okos otthon rendszerekkel is összekapcsolható. Rendelhető műanyag és alumínium kivitelben egyaránt, színes verziója az utóbbiból kérhető.

(A redőnyök szúnyoghálóval kombinált kivitelben is készíthetők. A külső tokos redőnyöktől eltérően a szúnyogháló, az ablaktól távolabb, a redőnypalást előtt fut el. A redőny lefutója kombinált lefutó, melynek redőny és szúnyogháló részében kefe kéder kap helyet. A ráépíthető redőnyszekrény megrendelhető műanyag-, és alumínium palásttal, valamint szúnyoghálóval kombinált kivitelben is. Természetesen a redőny kezelési módjai sem térnek el a már korábban ismertetett módoktól. A gurtnis és zsinóros kezelés mellett a BECKER motorral és vezérléssel kombinált működtetési lehetőségek közül is választhat.)

Scroll to Top