Gyik

Tudástár és fontos információk termékeinkről

A Bergről

 1. Miért a BERG Schüco rendszert válasszam, ha műanyag nyílászárót keresek?

  Kereskedői munkatársaink sok éves tapasztalat alapján megbízhatóan végzik el a kritériumok és a helyszín figyelembevételével a megfelelő nyílászárók kiválasztását. Nagy hangsúlyt fektetve arra, hogy az Ön számára valóban a tökéletes nyílászárót gyártsuk le. Tehát már a termékek kiválasztásában is készséggel segítünk, hogy az új nyílászáróit megelégedettséggel használhassa.

 2. Mit kell tudni a BERG System Kft-ről és a gyártott termékekről?

  Magyar tulajdonú, dinamikusan fejlődő, nagy múltra visszatekintő vállalat vagyunk. Ha minket választ, Ön hazai gyártású terméket vásárol. Ár-érték arányában a hazai piacon kiváló pozíciót foglalunk el!

  Emellett jellemző a Bergre:

  – innovatív technológiák alkalmazása
  – minőségi alapanyagok felhasználása
  – rövid gyártási- és szállítási határidő betartása
  – széles termékválaszték
  – egyedi méretű és műszaki tartalmú termékek gyártása
  – teljes körű szolgáltatás
  – ingyenes árajánlat készítés a megadott műszaki tartalom alapján
  – gyors megrendelés visszaigazolás
  – agilis munkatársaink magas szakmai tapasztalattal rendelkeznek, továbbképzésük biztosított
  – országos és külföldi értékesítési pontokkal rendelkezünk
  – ingyenes oktatások és szakmai képzések partnereinknek
  – esetleges problémák, gyors és rugalmas kezelése

  A BERG System Kft. 1999-ben kezdett el foglalkozni nyílászárók értékesítésével, műanyag nyílászáró gyártásunkat 2013. májusában indítottuk.

  Ezen kívül:

  • A saját műanyag nyílászáró gyártásunk miatt garantált a megbízható minőség és határidő
  • A helyszíni felmérés alapján felvett méretekért garanciát vállalunk
  • Ingyenes tanácsadást nyújtunk személyesen és telefonon

  Ingyenes helyszíni felmérést végzünk

Ablakok

 1. Miért válasszak műanyag ablakot?

  Az általunk gyártott minőségi műanyag ablakok számtalan előnyös tulajdonsággal rendelkeznek.
  Ezek közül mindenképpen szükséges megemlíteni a kiemelkedően jó hőszigetelést, hangszigetelést, szélzárást és nem utolsó sorban biztonságot nyújt Ön és családja számára.

  Mindemellett hosszú évtizedekre vannak tervezve és fenntartási költségük minimális, hiszen karbantartási igényük csekély, ennek köszönhetően rendkívül költséghatékony, továbbá hozzájárulhat a rezsiszámlák csökkentéséhez is.

 2. Milyen karbantartási igénye van egy műanyag ablaknak?

  A műanyag ablakok karbantartási igénye és költsége minimális, viszont fontos annak érdekében, hogy a nyílászárók értékét és hosszú élettartamát meg tudjuk óvni.
  Legtöbb esetben erre csupán évente csak egyszer van szükség.

 3. Mennyi garanciát vállaltok a műanyag ablakokra?

  A BERG System Kft. az általa gyártott nyílászárókra 5 év szavatosságot vállal, mely 1-3 év jótállást tartalmaz, a törvényi szabályok szerint. Ezen felül a szavatossági idő karbantartási szerződéssel, akár további +5 évvel meghosszabbítható.

 4. Szerepel a felmérés a szolgáltatásaitok között?

  Igen, cégünknél elérhető és egyben elengedhetetlen a műanyag nyílászárók precíz, pontos felmérése, ebben szakképzett és tapasztalt munkatársunk áll szíves rendelkezésére.

  Továbbá a felmérés helyszínén leegyeztetünk Önnel minden fontos kérdést, igényeit maximálisan szem előtt tartva, hogy Ön teljes mértékben elégedett legyen a végeredménnyel.

 5. A megrendelt ablakot be is építitek?

  Igen, cégünknél elérhető szolgáltatás a nyílászáróink szakszerű beépítése is. A gyártást követően, előre leegyeztetett időpontban szakképzett, precíz beépítőink végzik el a szükséges munkálatokat, hogy Ön és családja hosszú távon tudja élvezni a magas minőségű termékeink által nyújtott kényelmet és biztonságot.

 6. Egyedi méretre is gyártotok ablakokat?

  Igen, korszerű, innovatív technológiával rendelkező gyártó üzemünknek köszönhetően egyedi méretű, kimagasló minőségű és tartósságú nyílászárókat készítünk az Ön igényeit és elégedettségét előtérbe helyezve.

 7. Mire figyeljek műanyag ablak vásárlásakor?

  A hosszú távú gondtalan használathoz mindenképpen a kiváló minőséget ajánlott választani. Éppen ezért a BERG System Kft. elkötelezett a folyamatos innováció és a modern, korszerű gyártástechnológia mellett. Nyílászáróink Schüco német profilrendszerből készülnek, Roto  vasalatokkal, melyek szintén garanciát jelentenek a minőségre, korszerűségre. Széles termékskálánk segítségének köszönhetően, mindenki megtalálja a saját igényének megfelelő, remek ár-érték arányú, kimagasló minőségű és műszaki tartalmú nyílászárót.

 8. Megoldható a meglévő ablaktokba új ablakot beépíteni?

  A légkamrák a műanyag profil belsejében, külső és belső oldala között helyezkednek el. A kamrák száma szorosan összefüggésben van a hőátbocsátási tényezővel vagyis az un. U értékkel, ami meghatározza, hogy adott egységnyi idő alatt mekkora hőenergia vándorol a melegebb helyről a hidegebb irányába. Ennek következtében minél több a légkamrák száma, annál kedvezőbb (kisebb) U értéket kapunk, így javul a hőátbocsátási tényező ezáltal a hőszigetelés is.

 9. Nekem elsősorban a biztonság számít! Vannak biztonsági ablakaitok?

  Igen, számunkra legfontosabb, hogy minőségi nyílászáróink segítségével hozzájárulhassunk az Ön és családja biztonságához.

  Ennek köszönhetően ablakaink alapkivitelben alap ROTO NX biztonsági vasalattal készülnek, többszörös biztonsági gombafejes záródási pontokkal és biztonsági acél zárfogadókkal.

  Igény szerint tovább növelhető a biztonsági szint az un. RC1, RC2, betörés ellenállási biztonsági osztályig.

  Továbbá ablakaink kérhetők biztonsági, zárható kilinccsel, ezen felül ragasztott biztonsági (VSG) vagy akár edzett (ESG) üvegezéssel is.

 10. Milyen profilrendszereket használtok a gyártás során?

  Berg Classic CT70 – Schüco CT 70 AD műanyag, 5 profil közti zárt légkamra, 70mm-es beépítési mélység, körbefutó ütközőtömítés.

  Berg Comfort 82 AS – Schüco LivIng műanyag, 7 profil közti zárt légkamra, 82mm-es beépítési mélység, 2 független tömítési szint.

  Berg Trend 82  MD –  Schüco LivIng műanyag, 7 profil közti zárt légkamra, 82mm-es

  beépítési mélység, 3 független tömítési szint.

  Berg Pure 82  MD –  Schüco LivIng műanyag, 7 profil közti zárt légkamra, 82mm-es

  beépítési mélység, 3 független tömítési szint, síkszárnyas alumínium klipsz borítás.

  Berg Passive  –  Schüco LivIng Aluinside, „A” kategóriás, energiatakarékos, 7                   profil közti zárt légkamra, 82mm-es beépítési mélység, 3 független tömítési szint.

 11. Mi az a karbantartási szerződés és miért fontos?

  Évente legalább egy alkalommal szükséges a vasalatok olajozása, a működési hézagok ellenőrzése, szükség esetén a vasalatok finombeállítása és a gumitömítések szilikonnal vagy glicerinnel való kezelése rugalmasságuk megőrzésének érdekében. Az Ön kényelmét szolgálva és a nyílászárók értékét és hosszú élettartamát megőrző szándékkal létrehoztuk karbantartási szerződésünket.

  Karbantartási szerződés esetén az alap 5 éves szavatossági idő +5 évvel meghosszabbítható.

 12. Hányféle szín közül választhatom ki a nekem megfelelő ablakkeretet?

  Több mint 75 féle faerezetű és színű mintázatban rendelhető.

  Külső oldalon alumínium borítással is elérhető, amely RAL színskála szerint színezhető.

 13. Milyen választék van kilincsek terén?

  Megtalálhatók kínálatunkban a Schüco és a Medos Dublin modern kilincs család termékei, melyek többek között elérhetők standard, biztonsági, lapított, gombos és zárható kivitelben is.

 14. Az ablaküveg mintázatában, fényáteresztő képességében is van választási lehetőség?

  Lehetősége van közel 20 féle katedrál (mintázott), savmart (fényáteresztő, nem átlátszó), stopsol (reflexiós, fényvisszaverő), parsol (anyagában színezett), clima guard solar (hővédő bevonatos) üveg közül választani.

 15. Melyek az általatok forgalmazott profilok előnyei?

  Az általunk gyártott minőségi műanyag ablakok számtalan előnyös tulajdonsággal rendelkeznek.

  Ezek közül mindenképpen szükséges megemlíteni a kiemelkedően jó hőszigetelést, hangszigetelést, szélzárást és nem utolsó sorban biztonságot nyújt Ön és családja számára.

  Mindemellett hosszú évtizedekre vannak tervezve és fenntartási költségük minimális, hiszen karbantartási igényük csekély, ennek köszönhetően rendkívül költséghatékony, továbbá hozzájárulhat a rezsiszámlák csökkentéséhez is.

 16. Hogyan válasszak az ablakok között (fa vagy műanyag ablak), ha még nincs elképzelésem?

  Műanyag ablak kiválasztásánál több szempontot is figyelembe kell venni, ez nem csak szakmai kérdés. Fontos az Ön lakása, háza típusa is, illetve ez egyaránt ízlésbeli és anyagi kérdés is. A műanyag ablakok időjárás állóbbak, s rendszerint olcsóbbak a hasonló paraméterekkel rendelkező fa ablakoknál. A magasabb épületeknél (panelek felső szintjei) amúgy is különösen ajánlottak a műanyag nyílászárók a nagyobb igénybevétel (szél, hőmérséklet-ingadozás, napsugárzás) következtében. Aki műanyag ablakot vásárol, biztos lehet benne, hogy sokáig nem kell vele foglalkoznia. Hiszen a legtöbb vásárlónak az idő ráfordítást is figyelni kell: a fa ablakok felületkezelést igényelnek, időről időre újra kell azokat festeni, s a vetemedés csak a drágább típusú ablakoknál kerülhető el. Ha Ön úgy ítéli meg, hogy családi házához jobban illik a fa nyílászáró, akkor is számos gyártó terméke közül választhat, s kollégáink készséggel segítenek bemutatótermeinkben (Budapest és Eger) a fa nyílászárók területén az eligazodásban.

  Ha azonban nem idegenkedik a műanyag ablakoktól, mindenképp ezt a típust javasoljuk. A műanyag ablakok nagyságrendekkel kevesebb törődést igényelnek, műanyag ablakokat szélesebb termékskáláról választhat. Ezek a nyílászárók 20-30 év múlva is jól fognak mutatni, s költséghatékonyságuk is nyomós érv mellettük. Ugyanakkor, ha a fát preferálja a műanyag ablakkal szemben, az is teljességgel érthető. A fa ablakok legnagyobb előnye szépségük. A karbantartással kapcsolatos teendők ugyan inkább a műanyag nyílászárók mellett szólnak, de a fa ablakok sokak számára még mindig az egyedüli alternatívát jelentik. Ha ilyen ablakot választ, ne feledkezzen meg a néhány évente elvégzendő karbantartási munkákról!

  Az alumínium nyílászárókat általában irodaházak, iskolák esetében szokták választani. Ha alumínium nyílászáró mellett dönt, legalább 50% -kal magasabb árból kell kiindulnia. Ezek az ablakok azonban nagyon jó hőszigetelők és tartósságuk minden más ablakénál jobb.

 17. Mit kell tudni a műanyag ablakok időtállóságáról, hőszigeteléséről és statikájáról?

  A modern Schüco nyílászárók műanyag profilja UV-ellenálló adalékanyagokat tartalmaz, így azok sokkal ellenállóbbak a napsütéssel szemben, mint a 10-20 éves műanyag nyílászárók. Az elmúlt évek fejlesztései folyamán az ablakprofilok hőszigetelése és az ablakok üvegezése egyaránt javult. A profilok egyre több kamrából állnak, ami az üvegezés mellett ugyancsak jelentős tényező.

  Míg 1-2 évtizeddel ezelőtt komoly problémákat okozott a műanyag ablakok statikai gyengeségei, ma az erősítéseknek köszönhetően ezen mutatók sokat javultak. Ezek a kiegészítő statikai merevítések segítenek abban, hogy az ablak ne csavarodjon, vetemedjen terhelés, különösen a három rétegű üvegezések hatására. Ha ma tehát Schüco műanyag ablakra esik a választása, biztos lehet benne, hogy statikai gondok nem fognak felmerülni.

 18. Miért előnyös a több kamrás ablak?

  A kamrákban levegő van, ami igen jó szigetelő, illetve a kamrák számának növelése javítja a stabilitást. A legalább 5 kamrás műanyag ablak már van olyan jó hőszigetelő, mint a fa ablak. Ha eljön bemutatótermeinkbe (Eger vagy Budapest), készséggel segítünk! A műanyag nyílászárók kamraszáma mellett nagyon fontos, hogy ne 70 mm-es beépítési mélységű nyílászáróba helyezzünk el 6-7 esetleg 8 légkamrát, hanem a kamra szám növelésével a tok vastagsága is szélesedjen. Valamint az anyag falvastagság ne csökkenjen 3 mm alá, a tok- és szárnyprofil esetén sem.

 19. Hogyan válasszak ablakmárkák és ablaktípusok között?

  A műanyag ablakok az évek során olyan fejlődésen mentek keresztül, hogy akár azt is mondhatnánk, hogy lehetetlen rosszat választani. Ugyanakkor a közepes és a jó nyílászárók között is nagy eltérések vannak, de az is igaz, hogy az olcsóbb nyílászárók gyakran semmivel sem gyengébbek drágább társaiknál. A stabilitás napjainkban már egyáltalán nem jelent gondot. A típusok esetén érdemes szakértőnk tanácsát kikérni, mert különböző alkalmazási területek esetén különböző jellegű ablakokat kell keresni.

 20. Hogyan hasonlítson össze ablakokat paraméterek alapján?

  A műanyag ablakok az évek során olyan fejlődésen mentek keresztül, hogy akár azt is mondhatnánk, hogy lehetetlen rosszat választani. Ugyanakkor a közepes és a jó nyílászárók között is nagy eltérések vannak, de az is igaz, hogy az olcsóbb nyílászárók gyakran semmivel sem gyengébbek drágább társaiknál. A stabilitás napjainkban már egyáltalán nem jelent gondot. A típusok esetén érdemes szakértőnk tanácsát kikérni, mert különböző alkalmazási területek esetén különböző jellegű ablakokat kell keresni.

 21. Mit tartalmaz az ablakok ára?

  Természetesen a tokot és az üvegezést, ezen kívül a keretet, a vasalatokat és a kilincseket.

 22. És mit nem tartalmaz a nyílászárók ára?

  A belső könyöklő, külső párkány, redőny (redőny előkészítés), szúnyogháló, reluxa, stb. valamint a szerelési munkadíjakat.

 23. Mire számítsunk az ablakok szerelésével kapcsolatban?

  Sajnos, azt kell mondjam: piszokra, porra. A BERG szakemberei mindent megtesznek ennek minimalizálása érdekében. A geréb tokos ablakoknál rossz a helyzet igazán por és piszok terén, míg panellakásoknál ezek a problémák kevésbé jelentkeznek. Ajánljuk a lakástulajdonosoknak, hogy takarják le tárgyaikat annak érdekében, hogy azok a portól védve legyenek.

 24. Mivel jár az ablakcsere a panellakásokban?

  Szerencsére itt kisebb bontásra van szükség, építési törmelék így nem keletkezik. A keletkező portól a pár száz Forintos festőfólia segítségével meg lehet óvni a bútorokat és más tárgyakat. A lehulló törmeléktől érdemes megvédeni a padlót.

 25. Mennyi időt vesz igénybe az ablakcsere?

  Egy átlagos méretű ablak esetén körülbelül 2 órát. Ezt persze nagyban meghatározza a bontási feladatok nehézsége, és a különböző utómunkálatok mennyisége.

 26. Mi a helyzet akkor, ha új házba tervezek ablakokat vásárolni, ahol még üres az ablaknyílás?

  A helyzet ilyenkor egyszerűbb Önnek és nekünk is, mert nem szükséges kimenni és a helyszínen lemérni a nyílászárót. Elég, ha minden falméretnél másfél-két cm-t ráhagy a méretre. Vegye figyelembe, hogy ha vakolat, vagy utólagos hőszigetelés kerül az ablaknyílásba, akkor ennek a méretét is le kell vonni a nyílásból. Gondoljon arra, hogy ha redőnyt szeretne, akkor az ablak tetején rendszerint toktoldót kell használni. Ilyen esetekben mindig keressen meg minket!

 27. Ha már jelenleg is van ablaka?

  Ilyenkor nagyobb feladatot jelent a méretek vétele. A különböző tokszerkezet méretei miatt ilyenkor az ablaknyílás szakember általi lemérése szükséges. Ne feledje, ha nem tart igényt az általunk végzett helyszíni felmérésre, a méretek pontosságát Önnek kell garantálnia.

 28. Hogyan történik az ablakok beépítése?

  A régi tok kiszerelés után a szakemberek legelőször az ablakkeretet építek be az ablaknyílásba, ez egyelőre ablakszárnyak nélkül történik. Csavarokkal, kitámasztással rögzítik az ablakkeretet, majd poliuretán- habbal tömítik azt körbe. Ezek után helyezik be az ablakszárnyakat. A poliuretán- hab szerepe elsősorban nem a stabilizálásban fontos, hanem a hőszigetelésben. Végül kerül sor a kőművesmunkára, amit kőműves szakemberek végeznek. De már az ezelőtti fázisban tökéletesen funkcionál az ablak.

Ajtók

 1. Miért jobb a műanyag ajtó, mint a fa?

  Az általunk gyártott korszerű, minőségi műanyag ajtók a fával ellentétben, hosszú élettartammal, kiemelkedő hő- és hangszigeteléssel, betörés elleni védelemmel rendelkeznek. Széles színválasztékkal, akár fa hatású mintázatban is, csekély karbantartási igény és költség mellett elérhetők, fa társaikhoz képest jóval gazdaságosabb árért cserében.

 2. Hányféle műanyag ajtóból választhatom ki a nekem tetszőt?

  Széles bejárati ajtópanel választékunknak köszönhetően a GBW – Rurik több száz típusából (Klasszikus, Exkluzív, Modern) választhatja ki az Önnek megfelelőt, igényeinek megfelelő színben, műszaki tartalommal, biztonsággal és üvegezéssel egyaránt.

 3. Egyedi elképzeléseket is megvalósítotok?

  Igen, korszerű, innovatív technológiával rendelkező gyártó üzemünknek köszönhetően egyedi méretű, kinézetű, műszaki tartalmú, kimagasló minőségű és tartósságú nyílászárókat készítünk az Ön igényeit és elégedettségét előtérbe helyezve.

 4. A felméréstől a beszerzésen át, a beépítésig végig kíséritek a munkát?

  Igen, mivel számunkra az Ön elégedettsége a legfontosabb, ezért minden munkafázist folyamatosan koordinálunk és szemmel tartunk.

 5. Mennyi garanciát vállaltok a bejárati ajtókra?

  A BERG System Kft. az általa gyártott nyílászárókra 5 év szavatosságot vállal, mely 1-3 év jótállást tartalmaz, a törvényi szabályok szerint. Ezen felül a szavatossági idő karbantartási szerződéssel, akár további +5 évvel meghosszabbítható.

 6. Milyen zárakkal, milyen biztonsági rendszerekkel rendelhetők a bejárati ajtók?

  Bejárati ajtóink rendelhetők Roto kilincs- vagy kulcsműködtetésű 2db 20mm-es acélcsapos + 2db acél gombafejes illetve 2db 20mm-es acélcsapos + 2 db kampós biztonsági rúdzárral, fúrás védett cilinderrel. Kérhető kiegészítő másodzárral, elektromos zárral vagy rugós csapdával, nyitásérzékelővel is. Ezen felül a biztonságot tovább növelve, igény szerint lehetőség van mechanikus automata (Roto Tandeo) vagy elektromechanikus (Roto Eneo CC) működtetésre is, amely vezérelhető akár a 4in1 ( ujjlenyomat olvasó, számkód, bluetooth, RFID) beléptető rendszerrel kombinálva.

 7. Milyen a hangszigetelő képességük?

  Minőségi nyílászáróink kimagasló hangszigeteléssel rendelkeznek, köszönhető ez többek között a Schüco német profilrendszerek kétszeres vagy akár háromszoros valódi EPDM gumitömítésének, melyek rendkívül tartósak és időtállók. Továbbá igény szerint lehetőség van speciális hanggátló fóliás hőszigetelt üvegezés alkalmazására, ezzel tovább javítva szerkezeteink hangszigetelő képességét.

 8. Milyen a hőszigetelő képességük?

  Minőségi nyílászáróink kimagasló hőszigeteléssel rendelkeznek, köszönhető ez többek között a Schüco német profilrendszerek 5 vagy akár 7 zárt profil közti légkamráinak illetve a 70 vagy 82mm-es beépítési mélységnek, továbbá az ajtótokon lévő gumi szélzárónak (wind stop), mely elzárja a levegő áramlásának útját a tok és a szárny között. A hőszigetelt üvegezés tekintetében lehetőség van igény szerint 2 vagy akár 3 rétegű műanyag melegperemes, hőhídmentes, argon gázzal töltött üvegezést választani tovább javítva ezzel a szerkezeteink hőszigetelő képességét.

 9. Honnan tudom, hogy egy bejárati ajtó betörésbiztos?

  A biztonsági bejárati ajtók a betörés elleni, fokozottan ellenálló ajtók az alábbi védelmi osztályokba sorolhatók:

  RC1 ellenállási osztály: Ablakok és ajtók esetében is ez az alap biztonsági osztály, amely betörés elleni védelmet kínál. Ebbe a behatásokkal szembeni ellenállási osztályba tartozó termékek akár 30 másodpercig ellenállnak a fizikai erőszakkal szemben (rúgás, ütés, vállal nyomás, kihúzás). Betörésnél használt segédeszközökkel szemben azonban kevés védelmet nyújtanak.

  RC2 ellenállási osztály: Gyakorlott betörők ellen, akik a betöréshez már segédeszközöket használnak (csavarhúzó, fogó, ék stb.) Az ilyen jellegű erőszakos behatolási kísérleteknek akár 3 percig is ellen tudnak állni az ilyen termékek.

  RC3 ellenállási osztály: Az elkövető már két vagy akár több eszközt is használ egyidejűleg, ilyen lehetőség például a feszítővas és a csavarhúzó együttes használata. Az RC3-as kategóriába tartozó nyílászárók akár 5 percig is ellenállnak a hasonló betörési kísérleteknek.

 10. Elérhető nálatok katalógus, ahonnan tudok válogatni?

  Igen, megújult katalógusunk elérhető weboldalunkon keresztül, a következő linkre kattintva:

Erkelyajtók

 1. Milyen erkélyajtók közül választhatok nálatok? (típusok)

  Széles termékskálánkban megtalálhatók a minden igényt kielégítő, minőségi, innovatív típusok: Schüco normál erkélyajtóink, Schüco toló-bukó erkélyajtó rendszereink, Schüco Corona S150 toló erkélyajtó rendszereink illetve a Schüco LivIng Slide emelő-toló erkélyajtó rendszereink akár a legkorszerűbb motoros működtetéssel is.

 2. Vannak energiatakarékos erkélyajtók?

  Igen, erkélyajtóink közül a Schüco Corona S150 toló illetve a Schüco LivIng Slide emelő-toló rendszereink többek között széles beépítési mélységüknek és magas műszaki tartalmuknak köszönhetően, nagy mérettartományuk ellenére is kiemelkedően energiatakarékosak.

 3. Milyen az erkélyajtók hőszigetelő tulajdonsága, ha nagy üveg felületet szeretnék?

  Az erkélyajtó rendszereink kiemelkedően jó termikus tulajdonságainak és a korszerű hőszigetelő üvegezésnek köszönhetően nagy üvegfelület esetén is remek hőszigetelés érhető el.

 4. Mennyire biztonságosak az általatok gyártott erkélyajtók?

  Számunkra az Ön és családja biztonsága a legfontosabb, ezért erkélyajtóinkban horganyzott zártszelvény merevítést használunk, Roto biztonsági vasalattal, amely kiemelés és felfúrás ellen is védett. Igény szerint tovább növelhetjük a biztonsági szintet az RC1 vagy akár az RC2 vasalati elemek segítségével, biztonsági, zárható kilincsekkel. Ezen felül a hőszigetelt üvegezés elérhető ragasztott biztonsági fóliával ellátott (VSG) vagy akár edzett (ESG) kivitelben is, mely szintén az Ön és családja biztonságát hivatott szolgálni.

 5. Milyen kiegészítőket választhatok?

  Az adott helyiség magas páratartalmának elkerülésének érdekében, elérhető nyílászáróinkba épített higroszabályozású AERECO szellőző rendszer, amely a páratartalom mértékétől függően automatikus szellőztetést tesz lehetővé.

  Továbbá elérhető erkélyajtóinkhoz huzatzár (csappantyú+fogantyú), amely lehetővé teszi, hogy a belső kilincses erkélyajtót kívülről is be tudjuk húzni magunk után.

  Ezen felül elérhetők redőnyök, szúnyoghálók, párkányok, könyöklők és takarólécek széles szín és méretválasztékban.

 6. Egyedi elképzeléseket is megvalósítotok? (egyedi méret, szín…stb)

  Igen, korszerű, innovatív technológiával rendelkező gyártó üzemünknek köszönhetően, meg tudjuk valósítani egyedi elképzelését, hogy Ön maximálisan elégedett legyen.

  Lehetősége van többek között egyedi méretet, színt, külső alumínium borítást (RAL színskála szerint), üvegezést, biztonsági szintet, műszaki tartalmat választani az Ön igényeinek megfelelően.

 7. Mennyi idő múlva kaphatom meg az erkélyajtómat a megrendeléstől számítva?

  A gyártási határidő a korszerű és hatékony gyártó üzemünknek köszönhetően valóban rövid.

  Fehér színű erkélyajtó esetén a megrendeléstől számított 2 hét múlva, standard színes erkélyajtó esetén 3-4 hét múlva. Különleges színű illetve külső alumínium borítású erkélyajtó esetén 5-6 hét múlva. Természetesen a termék készre jelentése után mihamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot és leegyeztetjük a további teendőket.

 8. Mennyi garanciát vállaltok a beépítésre?

  Az általunk gyártott nyílászárók szakszerű, precíz beépítésére 1 év garanciát vállalunk.

 9. Mi az a karbantartási szerződés és milyen előnye van?

  Évente legalább egy alkalommal szükséges a vasalatok olajozása, a működési hézagok           ellenőrzése, szükség esetén a vasalatok finombeállítása és a gumitömítések szilikonnal vagy glicerinnel való kezelése rugalmasságuk megőrzésének érdekében. Az Ön kényelmét szolgálva és a nyílászárók értékét és hosszú élettartamát megőrző szándékkal létrehoztuk karbantartási szerződésünket.

  Karbantartási szerződés esetén az alap 5 éves szavatossági idő +5 évvel meghosszabbítható.

 10. Télikertek kialakításában, üvegezésében is tudtok segíteni?

  Igen, Schüco Corona S150 toló vagy Schüco LivIng Slide emelő-toló rendszereinknek köszönhetően meg tudjuk valósítani az Ön elképzelését széles méret, szín választékkal, magas műszaki tartalommal, tartóssággal és a nagy méretek ellenére is kiemelkedő hő- és hangszigeteléssel.

 11. Forgalmaztok motoros erkélyajtókat is?

  Igen, elérhető a Schüco LivIng Slide emelő-toló erkélyajtó rendszere a legkorszerűbb motoros működtetéssel is. A motoros működtetés minden eddiginél magasabb komfortérzetet biztosít Önnek, mivel lehetősége van gombnyomásra vagy akár Wifi hálózaton, okostelefonja segítségével egy alkalmazáson keresztül, nyitni illetve csukni az erkélyajtót.

Általános

 1. Mire figyeljek, ha a számomra legjobb hőszigetelő nyílászárót szeretném megtalálni?

  A következő két tényezőt mindenképpen figyelembe kell venni: Az első a műanyag profilokban lévő zárt légkamrák száma. A korszerű nyílászárókban ez minimum 5 légkamrát jelent, még kedvezőbb hőszigetelő érték érdekében érdemes 7 légkamrás profilt választani.

  A második, amire szintén figyelni kell az a szerkezetek hőátbocsátási tényezője (U érték).

  Ez az érték minél alacsonyabb, annál kedvezőbb hőszigetelést érhetünk el.

  Amennyiben hosszú távra tervez érdemes a minőséget, a Berg nyílászáróit választani, amelyek korszerűek, időtállók és segítenek a rezsiszámlák csökkentésében is.

 2. Mire figyeljek, ha a számomra legjobb hangszigetelő nyílászárót szeretném megtalálni?

  A következő két tényezőt mindenképpen figyelembe kell venni: Az első a műanyag profil beépítési mélysége és a szerkezet tömítése, mely valódi EPDM gumival történik. Minél nagyobb a beépítési mélység és minél többszörös a tömítési rendszer, annál kedvezőbb hangszigetelést érhetünk el. A második, amire szintén figyelni kell az az üvegezés típusa. Lehetőség van 2 vagy 3 rétegű hőszigetelt üvegezést választani. Ezek hangszigetelő értéke (Rw) az előbbinél 35-38dB, míg utóbbinál 39-45dB között alakul, fokozott hangszigetelés esetén, amely elérhető aszimmetrikus üveg és távtartó választással, illetve leghatékonyabb módon speciális hanggátló fóliával ellátott üvegszerkezet esetén. Minél nagyobb az üveg dB értéke, annál jobban gátolja a hang terjedését az adott üvegszerkezet.

 3. Tényleg spórolhatok a rezsin egy megfelelő nyílászáróval?

  Igen, a korszerű, minőségi és időtálló nyílászáróink remek hőszigetelő képességének és kiemelkedően jó termikus adottságainak köszönhetően, már rövid idő alatt hozzájárulnak a rezsi csökkenéséhez.

 4. Hogyan zajlik a felmérés?

  Cégünknél elérhető és egyben elengedhetetlen szolgáltatás a műanyag nyílászárók precíz, pontos felmérése, ebben szakképzett és tapasztalt munkatársunk áll szíves rendelkezésére, felveszi Önnel a kapcsolatot időpont és helyszín egyeztetés céljából.

  Továbbá a felmérés helyszínén, személyesen leegyeztetünk Önnel minden fontos kérdést, igényeit maximálisan szem előtt tartva, hogy Ön teljes mértékben elégedett legyen a végeredménnyel.

 5. Hogyan zajlik a beépítés?

  Cégünknél elérhető szolgáltatás a nyílászáróink szakszerű beépítése is. A gyártást követően, a termék készre jelentése után, előre leegyeztetett időpontban szakképzett, precíz beépítőink végzik el a szükséges munkálatokat, hogy Ön és családja hosszú távon tudja élvezni a magas minőségű termékeink által nyújtott kényelmet és biztonságot. Igény esetén elvégezzük a beépítés utáni szakszerű faljavítási munkálatokat is, továbbá lehetősége van kérvényezni a kibontott szerkezetek elszállítását is.

 6. A megrendeléstől számított mennyi időn belül kapom meg a kiválasztott nyílászárót?

  A gyártási határidő a korszerű és hatékony gyártó üzemünknek köszönhetően valóban rövid.

  Fehér színű nyílászárók esetén a megrendeléstől számított 2 hét múlva, standard színes nyílászárók esetén 3-4 hét múlva. Különleges színű illetve külső alumínium borítású nyílászárók esetén 5-6 hét múlva. Természetesen a termék készre jelentése után mihamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot és leegyeztetjük a további teendőket.

 7. Árnyékolástechnikával is foglalkoztok?

  Igen, cégünknél elérhetők redőnyök, rovarhálók, zsaluziák és roletták egyaránt, széles típus, méret és színválasztékban az Ön igényeinek megfelelően.

 8. Hány éve gyárt és forgalmaz nyílászárókat a Berg System?

  A Berg System Kft. több mint 20 éves szakmai tapasztalatra építkezve, 2013. óta gyárt és forgalmaz gondosan kiválasztott alapanyagokból és modern technológiával felszerelt gyártósorokon, jól képzett, a nyílászáró-gyártás területén több éves gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakembereink készítik el Önnek, a kiváló ár-érték arányú ablakait és ajtóit.

 9. Az ország hány pontján, hány városban érhetők el a Berg nyílászárók?

  A Berg nyílászárók elérhetők az ország több mint 50 pontján, közel 40 városban.

 10. Online is le tudom adni a megrendelésemet, vagy csak személyesen?

  Megrendelését leadhatja a kényelmes és gyors ügyintézés érdekében online vagy akár személyesen is.

 11. Vállaljátok a beépített nyílászáró karbantartást is?

  Évente legalább egy alkalommal szükséges a vasalatok olajozása, a működési hézagok ellenőrzése, szükség esetén a vasalatok finombeállítása és a gumitömítések szilikonnal vagy glicerinnel való kezelése rugalmasságuk megőrzésének érdekében. Az Ön kényelmét szolgálva és a nyílászárók értékét és hosszú élettartamát megőrző szándékkal létrehoztuk karbantartási szerződésünket.

  Karbantartási szerződés esetén az alap 5 éves szavatossági idő +5 évvel meghosszabbítható.

 12. Mennyire modern gyártási technológiával dolgoztok?

  A Berg System Kft. elhivatott a folyamatos fejlődés és innováció mellett, ezért kiemelten fontos számunkra, hogy a gyártási technológiánk is mindig a legkorszerűbb legyen.

 13. Mi az ideális időszak a nyílászáró cserére?

  A mai korszerű beépítési technológiáknak és alapanyagoknak köszönhetően már az egész év aktuális a nyílászáró cserére, egészen a nagy mínuszok megérkezéséig. Rövid idő alatt, precízen és gyorsan cserélhetők a nyílászárók, akár helyiségről helyiségre haladva.

  Télen sem érdemes megvárni a következő nyarat, mivel minőségi nyílászáróink szakszerű beépítésével már az adott fűtési szezonban rezsit takaríthat meg.

 14. Fontos számotokra az ár-érték arány?

  Igen, filozófiánk részét képezi a vevőközpontú szemlélet, biztosítva ezzel az egyenletes minőséget és időtállóságot, mindenki számára elérhető áron.

 15. Hogyan tudok árajánlatot kérni?

  Árajánlatot a kényelmes és gyors ügyintézés érdekében díjmentesen kérhet online, illetve személyesen is.

 16. Hogyan hasonlítsunk össze a nyílászárókat?

  A műanyag ablak legfontosabb paraméterei már laikusok számára is egyértelműek. Érdemes a legegyszerűbb adatokkal kezdeni, melyeket bárki könnyen összemérhet: kamrákra vonatkozó U érték, illetve az ablakok üvegezésére jellemző U érték. A kamrák száma akkor megfelelő, ha 5 vagy ennél is több. Egy ilyen 5 kamrás, U=1.2  értékű műanyag ablak már jónak mondható. Ennek ellenére, ha igazán jó nyílászárót szeretnénk a lakásunkban tudni, érdemes legalább U=1.0 értékű ablaküvegezést választani, ami a Berg nyílászáró 5 légkamrás profilok esetén alap. Az ilyen értékkel bíró ablakokban az üvegezés két rétege között általában argongáz töltés található, és lágy fém (Low-E) bevonatos üvegfelülettel. BERG ablak Schüco CT70

 17. Hogyan értelmezzem a nyílászárók U értékét?

  A U érték azt jelenti, hogy a falon mért 1 m2, 1 Celsius fok belső-külső hőmérséklet különbség esetén 1 Celsius fokkal fűti a külvilágot. A modern nyílászárók esetén ez az érték szinte mindig elérhető a termékleírásokban. Ha további információkra kíváncsi, keressen minket személyesen Budapest vagy Eger városában, bemutatótermeinkben.

 18. Mikor éri meg a nyílászárók cseréje?

  A korszerűtlen ablakok hatalmas hőveszteséget és ezáltal energiaveszteséget jelentenek a lakásának. Minél korszerűtlenebbek a meglévő ablakai, annál nagyobb megtakarítást eredményezhet új nyílászárók vásárlása. A műanyag nyílászárók és más típusú ablakok jelentős fejlődésen mentek keresztül az elmúlt évek során, így nem elhanyagolhatóak a különbségek a 80-as években, illetve a ma korszerű ablakok között.

 19. Milyen hibák merülhetnek fel nyílászárókkal kapcsolatban, amiket el kell kerülni?

  Hadd tisztázzuk először: sosem a Megrendelő a hibás. Ha az ablakos cég nem rendelkezik elegendő felelősségtudattal, s nem segíti a vásárlót, akkor az könnyen ebbe a hibába eshet. Jó, megbízható minőségű termékek esetén is előfordul, hogy akár a nyílásirány, akár a méret elszámítása következtében problémák adódnak. A BERG szakemberei minden esetben felelősséget vállalnak az általuk felvett méretekért, s különös gondossággal segítik a megrendelőt.

 20. Hogyan hasonlítsam össze az árajánlatokat?

  Azért mégis van hiba, amit elkövethetünk: ha csak a végösszegeket hasonlítjuk össze. Példának érdemes megtudni, hogy a sitt elszállítása beletartozik-e az árajánlat végösszegébe. Vegyük figyelembe, hogy a párkányok, a takarólécek bele lettek-e illesztve az árajánlatba, illetve kőműves javítást vállal-e a cég!

 21. Hogyan történhet nyílászáró-csere?

  Alapvetően két módszert különböztetünk meg: a meglévő tok megtartásával a tokba beültetéses megoldást, illetve új tok beépítésével a tokcserét. Ez utóbbi megoldás esetén a régi tokot el kell távolítani a falból. A létrejött nyílásba történik az új ablak beépítése. Ez a megoldás alapvetően jobb, de a fal sérülésével jár: a kőművesmunka elkerülhetetlen lesz. A másik módszert akkor szoktuk alkalmazni, ha a helyreállítás költségei különösen magasak, vagy a bontás az épület statikáját veszélyezteti.

 22. Miért szükséges a helyszíni felmérés?

  Geréb tokos ablakoknál jelentős eltérés van a külső és a belső méret között, ahova az ablak kerül. Szakember látja csak pontosan, hogy mekkora az optimális méret. Általában kisebbet mér, hiszen a méretből adódó különbség toktoldóval és kitámasztással felfelé még bővíthető. Ellenben, ha túl nagy ablakot szeretnénk beépíteni, az roppant módon felhajtja a költségeket.

  Eger és Budapest környékén is kedvezménnyel végzünk kiszállást.

 23. Újra lehet hasznosítani a műanyag nyílászárókat?

  A PVC szerkezetek egyik előnye, hogy újrahasznosíthatóak. Hosszú élettartamuk és újrahasznosítási lehetőségük miatt a műanyag nyílászárók egyáltalán nem nevezhetőek környezetszennyezőnek. A Berg System Kft. különösen nagy hangsúlyt fektet a szelektív hulladék hasznosítására a gyártás minden fázisában.

 24. Miket válasszak nyílászárók mellé?

  Az ablakokhoz beépítésénél ajánlott külső / belső párkányt használni, erre különböző anyagok egész sora áll rendelkezésre, de a műanyag egyszerű és praktikus anyagnak mutatkozik ezen a területen is. A kilincsek lehetnek műanyagból, de fémet is lehet általában igény szerint választani.

  A külső kiegészítőkhöz tartoznak a redőnyök, rovarhálók, spaletták. Belső árnyékolástechnikai megoldások terén a reluxák sorát tudják kollégáink ajánlani. A redőnyökre visszatérve: lehetnek fa, műanyag vagy alumíniumbók készültek. A fa redőnyök már elvesztették jelentőségüket, a velük technológiai fölényben lévő két utóbbi típussal szemben. Bemutatótermeinkben készséggel válogathat kiegészítő termékeink közül.

 25. Mennyire ápolásigényesek az ablakok?

  Ez gyökeresen különbözik fa- és műanyag ablakoknál. A fa ablak esetén szükséges karbantartási feladatok máshol is szóba kerülnek /kerültek, ez egy összetett feladat, évről-évre meg kell vizsgálni az ablakok állapotát (rendszerint az ablakok 5-7 éves korától). Alapvető karbantartással akár 8-10 évre megőrizhető a festés minősége. A műanyag ablakoknál a langyos vizes, klór nélküli tisztítószeres mosás bőven elegendő.

 26. Mit kell tudni a műanyag ablakok szellőztetéséről?

  A műanyag ablakok nagyon jól szigetelnek. A bukóra nyitott ablak (résszellőzés) energiahatékonyság szempontjából nem elég jó: az áramló szellőztetés sokkal hatékonyabb a résszellőztetésnél. Ilyenkor az ablak 3-4 perces nyitvatartása már elegendő a kellő mennyiségű levegő cseréjéhez. Ha minden ablakot nyitva tartunk és huzatot csinálunk, még jobb eredményt érhetünk el. A szellőztetés tehát nem csak azért, mert friss, oxigéndús levegő érkezik a lakásba az ablakokon keresztül, hanem mert segíti a levegő páratartamának csökkentését. Amennyiben lakása hajlamos a penészedésre, megfontolható lehet Schüco szellőztető-berendezés vásárlása. Ilyen esetekben kérje ki szakértőink tanácsait!

A Bergről

 1. Miért a BERG Schüco rendszert válasszam, ha műanyag nyílászárót keresek?

  Kereskedői munkatársaink sok éves tapasztalat alapján megbízhatóan végzik el a kritériumok és a helyszín figyelembevételével a megfelelő nyílászárók kiválasztását. Nagy hangsúlyt fektetve arra, hogy az Ön számára valóban a tökéletes nyílászárót gyártsuk le. Tehát már a termékek kiválasztásában is készséggel segítünk, hogy az új nyílászáróit megelégedettséggel használhassa.

Scroll to Top