Hogy épül fel egy műanyag ablak szerkezete?

A tok -és szárny profilok anyaga műanyag (PVC). A statikai merevítő a tokban és a szárnyban is horganyzott acél. Alakját illetően számos műanyag ablak létezik, a Schüco profilrendszer rendkívül sok lehetőséget ad a variációk sokaságára. Nyitási iránya is sokféle lehet, egy átlagos ablak nyílhat jobbosan vagy balosan, tolható ablak esetén vízszintes a nyitási mód.

Fontos tudni azt is, hogy a műanyag ablak és más műanyag nyílászáró csak a beépítést követően nyeri el a végső merevségét. Gyártás közben a műanyag ablakok sarkaiban csupán a műanyag van összeforrasztva, a belső részeken elhelyezkedő acélmerevítő nem. Ebből kifolyólag a műanyag ablak szállítása közben fokozottan kell figyelni annak épségére, főképp mozgatás esetén.

A műanyag ablakok megfelelő méret gyártása esetén beépíthetőek korábbi ablakok tokjába. Ez azonban hosszútávon semmiképp sem praktikus, ugyanis így rontunk az ablak hőszigetelésén, a régi tok esetleges hibái miatt.

Javasoljuk tehát az egész ablakszárny és tok eltávolítását, így a vele járó munka gyorsabbá és hatékonyabbá is válik és egy új nyílászárót kapunk kompromisszumok nélkül.

Scroll to Top