Műanyag ablakok, mint hő- és hangszigetelők!

A műanyag ablakoknál meghatározó tényező a légkamrák száma. A műanyag ablakok lehetnek 5, 6 és 7 légkamrások. A légkamrák számának növelésével egyaránt javul a hő- és hangszigetelés, illetve a stabilitás. Míg a három kamrával rendelkező ablakok hőveszteségi (Uf) értéke 1,5 fölött van, az ötkamrásoké 1,0-hoz közelít. Minél magasabb ez az érték, annál jobb a hőmegtartás.

Az ablakok beépítési mélysége is szorosan összefügg a légkamrák számával, az öt légkamrás profilok körülbelül 70 mm-es vastagságúak, ennél keskenyebbet nem javasolt beépíteni. A hat- és hét légkamrával rendelkező ablakoknál pedig 82 mm-es vastagságú profilt érdemes keresni, amik már bizonyos műszaki kiegészítésekkel, alkalmasak passzívházakhoz is. Az általános igényekre pedig az ötkamrás ablakok tökéletesen megfelelnek.

A műanyag nyílászárók nagyon jó hangszigetelők. Az új típusú műanyag nyílászárók, különösen a 3 rétegű üvegezéssel -és a magasabb kamraszámmal gyártott profilok olyan mértékben csökkentik az épület belső terébe jutó zajt, hogy van, aki csak ezért vált műanyag ablakra. A kevesebb zaj pedig jócskán növeli a komfortérzetet.

Scroll to Top